ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚAIΝΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ

ΚΠΕ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ ΧΙΟΥ - Συνεργασία με Δήμο
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Αρχική Σελίδα
Δράσεις
Επισκέψεις Σχολείων
Περιοδικό "Ασπέτσα"
ΣΚΙΝΟΣ
ΚΛΕΙΔΟΥ
ΚΑΜΠΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Βιβλιοθήκη ΚΠΕ
Συνεργαζόμενα Δίκτυα
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕ(...ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ...)





Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Συνεργασία με Δήμο Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
01.04.06

Συνεργασία με τη Δημοτική αρχή

Ο υπεύθυνος του ΚΠΕ κ. Παντελίδης, μέλος ο ίδιος του Δημοτικού Συμβουλίου Ομηρούπολης, βρισκόταν εξ αρχής σε στενή συνεργασία με τη δημοτική αρχή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά και υλικοτεχνικά προβλήματα στο της λειτουργίας του Κέντρου. Ο δήμαρχος  Ομηρούπολης κ. Παπαληός επεσκέφθη συχνά τα γραφεία μας και συνομίλησε άμεσα με την παιδαγωγική ομάδα.

 Η καθυστέρηση έκδοσης της υπουργικής απόφασης για τη συγκρότηση της διαχειριστικής επιτροπής, είχε σαν αποτέλεσμα όλες οι πληρωμές και προμήθειες- ακόμη και ευτελούς αξίας αναλώσιμων- να γίνονται από το Δήμο Ομηρούπολης με χρονοβόρες διαδικασίες. Από τις πρώτες ενέργειες της διαχειριστικής επιτροπής ήταν η έκδοση ΑΦΜ και το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού όψεως στο υπ/μα Εμπορικής Υράπεζας Βροντάδου. Για τις τρέχουσες ταμιακές ανάγκες του Κέντρου ο Δήμος κατέθεσε στο λογαριασμό ποσό 1500 ?.

Ο Δήμος Ομηρούπολης έχει πραγματοποιήσει επίσης τις εξής δαπάνες: για αγορά εξοπλισμού, σύμφωνα με τις συμβατικές του υποχρεώσεις, ποσό 14.200?. Για την έκδοση του εκπαιδευτικού υλικού, πέραν των υποχρεώσεών του ποσό 5.000?. Έχει επίσης δεσμεύσει ποσό 22.000? για τον περαιτέρω εξοπλισμό του Κέντρου ( έπιπλα, εξοπλισμό εργαστηρίων φυσικής κλπ). Στα ποσά αυτά πρέπει να προστεθούν επίσης και πληρωμές για διάφορα έξοδα του Κέντρου για το διάστημα έως τη συγκρότηση της διαχειριστικής επιτροπής ( λειτουργικά έξοδα και αναλώσιμα) που πλησιάζουν τα 1000?. Το ΥπΕΠΘ μέχρι σήμερα δεν έχει διαθέσει στο Κέντρο κανένα χρηματικό ποσό. Επίσης ο δήμος διαθέτει καθαρίστρια η οποία φροντίζει το κτήριο δυο φορές την εβδομάδα. Τα πάγια έξοδα των εγκαταστάσεων [νερό, ηλεκτρικό ρεύμα] εκτός από τηλέφωνο καλύπτονται άμεσα από τον Δήμο Ομηρούπολης.

Εκτός αυτών, ο υπεύθυνος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου κ. Καρακούρος έκανε μελέτη του χώρου και προώθησε το πακέτο προμήθειας σε έπιπλα και ηλεκτρονικό υλικό. Συνεργείο του Δήμου επίσης ανέλαβε τον καθαρισμό του μονοπατιού που θα διάβαιναν τα σχολεία.

Ο Δήμος Ομηρούπολης στάθηκε πάντα στο πλευρό μας συμπαραστάτης. Ο Δήμαρχος κ. Παπαληός επεσκέφθη τα γραφεία μας και συνεργάστηκε στενά με τον Υπεύθυνο του ΚΠΕ, κ. Παντελίδη, που είναι και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου.  Ανιδιοτελής και πρόθυμος συνεργάτης υπήρξε ο Διευθυντής της Προμηθευτικής, τεχνικής εταιρίας του Δήμου, κ. Πιτσιλός, ο οποίος ακούραστα ενημέρωνε τους μαθητές για τη λειτουργία των ανεμογεννητριών του Αίπους. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε χορηγός του εργαστηρίου. Τέλος, η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου ανέλαβε την ανακαίνιση του νέου κτιρίου και συνεργάστηκε για τη μελέτη και πραγματοποίηση του εξοπλισμού, ο οποίος ξεκίνησε το 2005 και ολοκληρώθηκε το 2006.

Στις 9 Ιανουαρίου 2007 η Υπεύθυνη του ΚΠΕ κ. Σταματουλάκη Αλεξάνδρα και η υπεύθυνη της Οικονομικής Διαχείρισης του τεχνικού δελτίου του ΚΠΕ κ. Ρωξάνα Κατερίνα είχαν συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Δήμου Ομηρούπολης κ. Μαλαφή Γιάννη στα γραφεία του Δημάρχου, όπου συζήτησαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία του ΚΠΕ.

Συνεργασία με άλλους συλλόγους του Δήμου Ομηρούπολης

Στις 10/12/2006 η Ομάδα των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Δήμου Ομηρούπολης με επικεφαλής τον Τριπολίτη Πέτρο και η ομάδα των Ναυτοπροσκόπων Δήμου Ομηρούπολης με επικεφαλής τον Σαλιάρη Γιάννη καθάρισαν και οριοθέτησαν το περιβαλλοντικό μονοπάτι που οδηγεί στην πηγή της Κλειδούς και στο οποίο οδηγούνται οι μαθητές σύμφωνα με το πρόγραμμα: "Η Κλειδού ανθίζει ακόμα".

Στις 16/04/2007 το ΚΠΕ δέχθηκε στις εγκαταστάσεις του την Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Δήμου Ομηρούπολης όπου έδωσαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ για τη δράση τους. Επιπλέον αποφασίστηκε και η συνεργασία της ομάδας με το ΚΠΕ σε ανάλογες δράσεις.

Τελευταία ανανέωση ( 21.02.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >