ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚAIΝΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ

ΚΠΕ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ ΧΙΟΥ - Συνεργασία με φορείς της εκπαίδευσης
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Αρχική Σελίδα
Δράσεις
Επισκέψεις Σχολείων
Περιοδικό "Ασπέτσα"
ΣΚΙΝΟΣ
ΚΛΕΙΔΟΥ
ΚΑΜΠΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Βιβλιοθήκη ΚΠΕ
Συνεργαζόμενα Δίκτυα
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕ(...ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ...)

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Συνεργασία με φορείς της εκπαίδευσης Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
01.04.06

Συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

2004-05

Στις αρχές Νοεμβρίου έγινε συνάντηση του Υπεύθυνου του ΚΠΕ με τους προϊσταμένους Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης, κ. Λεμονιάδου και κ. Καλογεράκη, οι οποίοι εκδήλωσαν την προθυμία να συνεργαστούν και να συνδράμουν στο έργο του Κέντρου.

Τον Ιανουάριο του 2005 έγινε τριμελής συνάντηση ανάμεσα στο ΚΠΕ και τους υπεύθυνους περ/κής εκπαίδευσης, κ.Κυριαζή και κ. Βούκουνα στα γραφεία του Κέντρου. Έκτοτε δόθηκαν ευκαιρίες και αφορμές για συνεργασία   (σεμινάρια, διαγωνισμός λογότυπου, κλείσιμο ραντεβού σχολείων κ.α.). Με τον υπεύθυνο της Α?θμιας έγιναν οι συνεννοήσεις για τη συνεργασία με τα σχολεία που ανέλαβαν Προγράμματα Περ/κής Εκ/σης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τέλος, χρήσιμη ήταν  η συνεργασία και με την τέως υπεύθυνη περ/κής εκπαίδευσης κ. Ταναΐνη.
Από τα πρώτα μελήματά μας ήταν η εξασφάλιση ηλεκτρονικής ενημέρωσης προς και από όλα τα σχολεία. Επετεύχθη έτσι από την αρχή της λειτουργίας του Κέντρου η αμοιβαία πληροφόρηση για όλες τις εγκυκλίους, τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα. Με τον ίδιο τρόπο εστάλησαν και  οι ευχετΥριες κάρτες μας.

2005-06

Σημαντικές ήταν οι συνεχείς και εποικοδομητικές συνεργασίες με τους υπευθύνους Περιβαλλοντικής των Γραφείων Εκπαίδευσης, κ.κ. Κυριαζή και Βούκουνα, οι οποίες ξεκίνησαν αμέσως με την έναρξη του Σχολικού έτους, προκειμένου να καταρτισθεί το ετήσιο πρόγραμμα των σχολείων-επισκεπτών, καθώς και οι συνεργασίες με τα σχολεία που ανέλαβαν προγράμματα Περιβαλλοντικής του Παν/μίου Αιγαίου.

Τον Μάρτιο έγινε μια πολυμελής συνάντηση στα γραφεία μας με θέμα το σχεδιασμό από το ΚΠΕ Σχολικού Δικτύου και Σεμιναρίου. Προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν οι υπεύθυνοι Περ/κής και οι υπεύθυνες Αγωγής ήγείας κ. Τσιροπινά και κ. Καλογεράκη. Ανταλλάχτηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και ενισχύθηκαν οι δεσμοί συνεργασίας.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου συνεργαστήκαμε με την κ. Μοσχοβάκη, σχολική Σύμβουλο των Νηπιαγωγών, για την ετήσια συγκέντρωση του κλάδου, η οποία έγινε στον υπαίθριο χώρο του ΚΠΕ και συνδυάστηκε με μια γνωριμία με το χώρο και τα προγράμματά του.

Τον Απρίλιο του 2006 ανταποκριθήκαμε  στην πρόταση του Πανεπιστημίου Αιγαίου για το έργο με τίτλο «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤιΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» που υποβάλλεται στο πλαίσιο ενεργειών 2.6.1 «Προγράμματα Προστασίας Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», Κατηγορία πράξεων 2.6.1.δ «Εκπαιδευτικό Υλικό Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ. Η πρόταση υποβάλλεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως τελικό δικαιούχο με επιστημονική υπεύθυνο την Καθηγήτρια Κωνσταντίνα Σκαναβή.

Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε η ηλεκτρονική επικοινωνία με την Α΄θμια και τα σχολεία της, καθώς και η ταχυδρομική (με προσωπική όμως παραλαβή) επικοινωνία με τη Β΄θμια. Το πιεσμένο πρόγραμμα των Γυμνασίων-Λυκείων, καθώς και το γεγονός ότι δεν υπήρξε οργανωμένη ηλεκτρονική επικοινωνία με το ΚΠΕ είναι ίσως τα αίτια της μη συμμετοχής τους στα προγράμματα της Μαστίχας και της μη συνεργασίας τους με το ΚΠΕ στη βάση των προγραμμάτων του Παν/μίου Αιγαίου. Για τον ίδιο λόγο ίσως ήταν και μικρή η συμμετοχή των συναδέλφων της Β΄θμιας στα σεμινάρια του ΚΠΕ.

2006-07

Με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα Παιδαγωγική Ομάδα ενημερώθηκε από τα μέλη της προηγούμενης σχετικά με τη λειτουργία του ΚΠΕ Ομηρούπολης. Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν τα γραφεία του Κέντρου ο πρώην υπεύθυνος κ. Γ. Παντελίδης, ο Μ. Στάθης, η Φ. Χατόγλου, η Π. Καλογήρου και ο Δ. Βιδάλης.

Η συνεργασία της Π.Ο. με τον κ. Παντελίδη, Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Χίου, συνεχίζεται.

Στις 20/11/06 επισκέφθηκε το ΚΠΕ ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου κ. Τζιμής Ευστράτιος και συζήτησε διεξοδικά με την Π.Ο. την πορεία του Κέντρου.

Τελευταία ανανέωση ( 21.02.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >