ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚAIΝΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ

ΚΠΕ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ ΧΙΟΥ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Αρχική Σελίδα
Δράσεις
Επισκέψεις Σχολείων
Περιοδικό "Ασπέτσα"
ΣΚΙΝΟΣ
ΚΛΕΙΔΟΥ
ΚΑΜΠΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Βιβλιοθήκη ΚΠΕ
Συνεργαζόμενα Δίκτυα
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕ(...ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ...)





Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
25.06.07
Οι συνεργασίες με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με τη Δημοτική αρχή, με άλλα ΚΠΕ κλπ.

Με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Στις αρχές Νοεμβρίου έγινε συνάντηση του Υπεύθυνου του ΚΠΕ με τους προϊσταμένους Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης, κ. Λεμονιάδου και κ. Καλογεράκη, οι οποίοι εκδήλωσαν την προθυμία να συνεργαστούν και να συνδράμουν στο έργο του Κέντρου.
Τον Ιανουάριο του 2005 έγινε τριμελής συνάντηση ανάμεσα στο ΚΠΕ και τους υπεύθυνους περ/κής εκπαίδευσης, κ.Κυριαζή και κ. Βούκουνα στα γραφεία του Κέντρου. Έκτοτε δόθηκαν ευκαιρίες και αφορμές για συνεργασία (σεμινάρια, διαγωνισμός λογότυπου, κλείσιμο ραντεβού σχολείων κ.α.). Με τον υπεύθυνο της Α θμιας έγιναν οι συνεννοήσεις για τη συνεργασία με τα σχολεία που ανέλαβαν Προγράμματα Περ/κής Εκ/σης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τέλος, χρήσιμη ήταν η συνεργασία και με την τέως υπεύθυνη περ/κής εκπαίδευσης κ. Ταναΐνη.Image
Από τα πρώτα μελήματά μας ήταν η εξασφάλιση ηλεκτρονικής ενημέρωσης προς και από όλα τα σχολεία. Επετεύχθη έτσι από την αρχή της λειτουργίας του Κέντρου η αμοιβαία πληροφόρηση για όλες τις εγκυκλίους, τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα. Με τον ίδιο τρόπο εστάλησαν και οι ευχετΥριες κάρτες μας.

Με τη Δημοτική αρχή

Ο υπεύθυνος του ΚΠΕ κ. Παντελίδης, μέλος ο ίδιος του Δημοτικού Συμβουλίου Ομηρούπολης, βρισκόταν εξ αρχής σε στενή συνεργασία με τη δημοτική αρχή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά και υλικοτεχνικά προβλήματα στο της λειτουργίας του Κέντρου. Ο δήμαρχος Ομηρούπολης κ. Παπαληός επεσκέφθη συχνά τα γραφεία μας και συνομίλησε άμεσα με την παιδαγωγική ομάδα.
Η καθυστέρηση έκδοσης της υπουργικής απόφασης για τη συγκρότηση της διαχειριστικής επιτροπής, είχε σαν αποτέλεσμα όλες οι πληρωμές και προμήθειες- ακόμη και ευτελούς αξίας αναλώσιμων- να γίνονται από το Δήμο Ομηρούπολης με χρονοβόρες διαδικασίες. Από τις πρώτες ενέργειες της διαχειριστικής επιτροπής ήταν η έκδοση ΑΦΜ και το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού όψεως στο υπ/μα Εμπορικής Υράπεζας Βροντάδου. Για τις τρέχουσες ταμιακές ανάγκες του Κέντρου ο Δήμος κατέθεσε στο λογαριασμό ποσό 1500 ?.
Ο Δήμος Ομηρούπολης έχει πραγματοποιήσει επίσης τις εξής δαπάνες: για αγορά εξοπλισμού, σύμφωνα με τις συμβατικές του υποχρεώσεις, ποσό 14.200?. Για την έκδοση του εκπαιδευτικού υλικού, πέραν των υποχρεώσεών του ποσό 5.000?. Έχει επίσης δεσμεύσει ποσό 22.000? για τον περαιτέρω εξοπλισμό του Κέντρου ( έπιπλα, εξοπλισμό εργαστηρίων φυσικής κλπ). Στα ποσά αυτά πρέπει να προστεθούν επίσης και πληρωμές για διάφορα έξοδα του Κέντρου για το διάστημα έως τη συγκρότηση της διαχειριστικής επιτροπής ( λειτουργικά έξοδα και αναλώσιμα) που πλησιάζουν τα 1000?. Το ΥπΕΠΘ μέχρι σήμερα δεν έχει διαθέσει στο Κέντρο κανένα χρηματικό ποσό. Επίσης ο δήμος διαθέτει καθαρίστρια η οποία φροντίζει το κτΥριο δυο φορές την εβδομάδα. Τα πάγια έξοδα των εγκαταστάσεων [νερό, ηλεκτρικό ρεύμα] εκτός από τηλέφωνο καλύπτονται άμεσα από τον Δήμο Ομηρούπολης.
Εκτός αυτών, ο υπεύθυνος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου κ. Καρακούρος έκανε μελέτη του χώρου και προώθησε το πακέτο προμήθειας σε έπιπλα και ηλεκτρονικό υλικό. Συνεργείο του Δήμου επίσης ανέλαβε τον καθαρισμό του μονοπατιού που θα διάβαιναν τα σχολεία.

Με επιστημονικούς και άλλους εξωτερικούς συνεργάτες

Το έργο μας θα ήταν πολύ κατώτερο και δυσκολότερο δίχως τη αμέριστη συμπαράσταση των επιστημόνων του τόπου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε κάθε πρόσκλησή μας. Ο φυσιοδίφης Π.Σαλιάρης μας προμήθευσε το έντυπο φωτογραφικό του υλικό της χλωρίδας και πανίδας του νησιού. Ο γεωλόγος Μ. Πιπίδης μας έδωσε απαραίτητες πληροφορίες για το έντυπο υλικό μας, αλλά και τα εκθέματα στο χώρο. Ο ξεναγός Θ. Καραμουσλής παρουσίασε το φωτογραφικό ιστορικό του υλικό σε μια εκδήλωσή μας. Ο δασοπόνος κ. Καγιάννης μας έδωσε πληροφορίες για τα δέντρα, απαραίτητες για τα προγράμματά μας.
Πολύτιμη ήταν η συμπαράσταση της ομάδας εθελοντών Δασοπυροσβεστών Δήμου Ομηρούπολης για τον καθαρισμό του δασικού περίγυρου. Φίλοι καλλιτέχνες-μουσικοί, ζωγράφοι,γραφίστες- μας βοήθησαν στο διαγωνισμό λογότυπου. Χρήσιμες φάνηκαν για τα έντυπα και τις προβολές μας οι φωτογραφίες που μας παραχώρησαν φίλοι φωτογράφοι με μεράκι και ενδιαφέρον για τον τόπο. Απλοί χιώτες μας βοήθησαν για τη συγκέντρωση υλικού για το ταμπλό της μαστίχας.
Από την πλευρά μας, συμπαρασταθήκαμε και ενισχύσαμε τις εργασίες του Πανευρωπαϊκού Συνέδριου για τις αυτοφυείς Ορχιδέες που έγινε στη Χίο στις 13-17 Απριλίου 2005. Με την ευκαιρία μάλιστα του Συνεδρίου επισκέφτηκε το Κέντρο η εισηγήτρια από τη Γεωργία Maia Akhalkatsi και ξεναγήθηκε από την παιδαγωγική ομάδα εντός και εκτός Κέντρου.
Ακόμα, ένα Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου φιλοξενήσαμε το σώμα ελλήνων Προσκόπων οι οποίοι διανυκτέρευσαν στο χώρο του Κέντρου. Τέλος, στις 7 Απρίλη υποδεχτήκαμε το Κολλέγιο Αθηνών παρουσιάζοντάς τους έθιμα του τόπου.

Με άλλα ΚΠΕ
Η συμπαράσταση των παλαιότερων ΚΠΕ στο ξεκίνημά μας υπΥρξε απαραίτητος οδηγός στο δύσκολο έργο μας. Πρόθυμα μας έστειλαν το έντυπο υλικό τους τα ΚΠΕ: Σουφλίου, Αρναίας, Καλαμάτας, Ζακύνθου, Κόνιτσας, Ακράτας, Νάουσας, Θέρμου. Συχνή τηλεφωνική επικοινωνία υπΥρχε με το γειτονικό, επίσης νεοσύστατο, ΚΠΕ Μυτιλήνης.
Το ΚΠΕ Σουφλίου ειδικά απαντούσε ακούραστα σε όλες τις ερωτήσεις μας επί διαδικαστικών και λειτουργικών θεμάτων, ήταν δε ο ανάδοχος φορέας των Σεμιναρίων που διοργανώσαμε τον Απρίλιο.
Το Νοέμβριο ο υπεύθυνος κ. Παντελίδης συμμετείχε στο Σεμινάριο στο Σουφλί με θέμα : «Θεματικά δίκτυα και ΚΠΕ» . Τον Απρίλιο παρακολούθησε τη Συνάντηση εργασίας που είχαν οι υπεύθυνοι του Υπουργείου [ τμήμα ΣΕΠΕΔ] και των ΚΠΕ στην Αργυρούπολη, ενώ παραβρέθηκε στο Β΄ Πανελλήνιο Συμπόσιο για την Περ/κή εκπαίδευση στην Αθήνα.

Με τα ΜΜΕ
Στις άμεσες προτεραιότητες του Κέντρου ήταν να γίνει γνωστή η παρουσία και η ταυτότητά του στην εκπαιδευτική κοινότητα και στη χιώτικη κοινωνία. Η ανταπόκριση των ΜΜΕ και το ενδιαφέρον τους ήταν μεγάλη. Τόσο ο Τύπος, όσο και το ραδιόφωνο και η τηλεόραση ασχολήθηκαν συχνά με το ΚΠΕ, προβάλλοντας τη δουλειά του, τους στόχους και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το Κέντρο και πΥραν συνεντεύξεις από την παιδαγωγική ομάδα και τα ίδια τα παιδιά, κάνοντας αφιερώματα για την περ/κή εκπαίδευση με ιδιαίτερα ευμενή σχόλια.
Ειδικότερα, με το ΚΠΕ ασχολήθηκαν οι εφημερίδες της Χίου: Αλήθεια, Πολίτης, Πατρίδα, Ενημέρωση, Τα παιδιά μας κι εμείς, και ΕΜΠΡΟΣ της Μυτιλήνης. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί : Σήμαντρο, Χίος FM, Αλήθεια, και τα κανάλια της Αλήθειας και της Πατρίδας. Το πρόγραμμα και το έντυπο υλικό του ΚΠΕ προέβαλε επίσης η ηλεκτρονική σελίδα του Chios News.

Με τους προσκόπους-εθελοντές δασοπυροσβέστες

Ανεκτίμητη ήταν η βοήθεια των εθελοντών πυροσβεστών και των προσκόπων στον καθαρισμό-διαμόρφωση του μονοπατιού που οδηγεί στη μέσα Κλειδού, ώστε να πραγματοποιούντε με ασφάλεια τα προγράμματα και να μην διατρέχουν κίνδυνο οι μαθητές.

Με το πανεπιστήμιο Αιγαίου

Το ΚΠΕ Ομηρούπολης πήρε μέρος στον καθαρισμό των ακτών με τη συμμετοχή των μελών της παιδαγωγικής ομάδας κ.Τσικαλά Σωτηρία και κ.Γιάου Ευαγγελία

Τελευταία ανανέωση ( 21.02.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >