ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚAIΝΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ

ΚΠΕ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ ΧΙΟΥ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Αρχική Σελίδα
Δράσεις
Επισκέψεις Σχολείων
Περιοδικό "Ασπέτσα"
ΣΚΙΝΟΣ
ΚΛΕΙΔΟΥ
ΚΑΜΠΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Βιβλιοθήκη ΚΠΕ
Συνεργαζόμενα Δίκτυα
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕ(...ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ...)





Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
13.03.06
Διαγωνισμός για το λογότυπο

Προκειμένου να δημιουργηθεί το λογότυπο του Κέντρου, κρίθηκε σκόπιμο να αποτελέσει προϊόν επικοινωνίας με τα ίδια τα παιδιά και να αντικατοπτρίζει την έμπνευση και την οπτική τους.
Το Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2005 διοργανώθηκε ένας διαγωνισμός ζωγραφικής που απευθυνόταν στους μαθητές των σχολείων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Χίου. Προκειμένου να δημιουργηθεί το λογότυπο του Κέντρου, κρίθηκε σκόπιμο να αποτελέσει προϊόν επικοινωνίας με τα ίδια τα παιδιά και να αντικατοπτρίζει την έμπνευση και την οπτική τους. Image
Το Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2005 διοργανώθηκε ένας διαγωνισμός ζωγραφικής που απευθυνόταν στους μαθητές των σχολείων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Χίου. Το θέμα, το υλικό, το μέγεθος των έργων ήταν ελεύθερα. Μοιράστηκε ένα cd με διάφορα μουσικά κομμάτια- σύνθεση της μουσικού Α.Καρίνα-, ώστε να απογειώνει τη φαντασία των παιδιών όσο δημιουργούν.
Η ανταπόκριση υπήρξε μεγάλη. Συνολικά εστάλησαν στο Κέντρο 382 έργα μαθητών από 15 σχολεία (6 δημοτικά και 9 γυμνάσια). Την κριτική επιτροπή απετέλεσαν 3 ζωγράφοι [ Τσατσαρώνης Α., Καλαγκιά Δ, Γλύκα Α], ένας γραφίστας [Ζαννίκος Α.] και ένας εκπρόσωπος του ΚΠΕ [ Χατόγλου Φρόσω]. Είχε όμως πολύ δύσκολο έργο, εξαιτίας του πλήθους των αξιόλογων έργων και των απαιτούμενων τεχνικών κριτηρίων για τη διαμόρφωση ενός λογότυπου. Αποφασίστηκε λοιπόν να προκριθεί ένα έργο για λογότυπο (μαθητού της Α΄ γυμνασίου) και άλλα έξι με εικαστικά κριτήρια, τρία για κάθε σχολική βαθμίδα.
Όλα τα έργα των παιδιών συγκεντρώθηκαν και εκτέθηκαν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς στην αίθουσα βιβλιοθήκης του ΚΠΕ. Η τελετή βράβευσης έγινε στις 25 Ιουνίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων των περιβαλλοντικών προγραμμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα βραβεία ήταν δωροεπιταγές βιβλιοπωλείου, οι οποίες ήταν προσφορά του ΔΟ.Α.Π. Ομηρούπολης Χίου. Το έργο του μαθητή του 4ου Γυμνασίου Χίου Κωσταρή Κων/νου διακρίθηκε και αποτέλεσε το λογότυπο του ΚΠΕ Ομηρούπολης.
Τελευταία ανανέωση ( 21.02.09 )
 
< Προηγ.