ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚAIΝΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ

ΚΠΕ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ ΧΙΟΥ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΛΕΙΔΟΥΣ
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Αρχική Σελίδα
Δράσεις
Επισκέψεις Σχολείων
Περιοδικό "Ασπέτσα"
ΣΚΙΝΟΣ
ΚΛΕΙΔΟΥ
ΚΑΜΠΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Βιβλιοθήκη ΚΠΕ
Συνεργαζόμενα Δίκτυα
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕ(...ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ...)





Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΛΕΙΔΟΥΣ Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
13.03.06
Η εκπαιδευτική ομάδα κατέβαλε πολλές προσπάθειες, ώστε το υλικό, χωρίς να είναι σπάταλο και καταναλωτικό, να αποτελεί εργαλείο χρήσιμο και αποτελεσματικόγια τους στόχους των προγραμμάτων. Να είναι δηλαδή ελκυστική πηγή γνώσης και να εμπνέει βασικές περιβαλλοντικές αξίες. Η εκπαιδευτική ομάδα κατέβαλε πολλές προσπάθειες, ώστε το υλικό, χωρίς να είναι σπάταλο και καταναλωτικό, να αποτελεί εργαλείο χρήσιμο και αποτελεσματικόγια τους στόχους των προγραμμάτων. Να είναι δηλαδή ελκυστική πηγή γνώσης και να εμπνέει βασικές περιβαλλοντικές αξίες. ΥπΥρχαν υποκειμενικά προβλήματα - η απειρία των μελών της ομάδας- και αντικειμενικά - η έλλειψη οικονομικών πόρων. Βασικός παράγοντας όμως και στην περίπτωση αυτή ήταν η διάθεση και η καλή συνεργασία των μελών.Image
Το πακέτο που προέκυψε τελικά αποτελείται από:
> Ένα κίτρινο φάκελο, στον οποίο εσωκλείεται όλο το υλικό και είναι ταυτόχρονα επιτραπέζιο παιχνίδι με θέμα: «Σώσε το δέντρο σου». Παίζεται με ζάρι και καρπούς - πιόνια τα οποία, στην πορεία προς το τέρμα, οπισθοχωρούν μπροστά στον ξυλοκόπο, τη φωτιά και την κατσίκα, ενώ ευεργετούνται από τη βροχή.
> Ένα βιβλίο σε μορφή τετραδίου, το οποίο υποτίθεται ότι είναι η εργασία δυο μαθητών για την Κλειδού. Περιλαμβάνει κάθε είδους πληροφορίες που αφορούν το βιότοπο, την παράδοση, την ιστορία, τα προβλήματα του βιότοπου και συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Στόχος είναι να αποδώσει το οικοσύστημα της Κλειδού, μέσα στο οποίο εντάσσεται και ο άνθρωπος με όλες τις αρνητικές και θετικές συνέπειες της παρέμβασής του.
> Ένα ψηφιακό δίσκο [ cd] με πληροφοριακό υλικό για τη χλωρίδα και την πανίδα, άφθονο φωτογραφικό υλικό και παιχνίδια διαδραστικά γνώσεων και δραστηριοτήτων.
> Ένα παραμύθι : «Η χαρούμενη αλυσίδα», που αφορά την τροφική αλυσίδα. Έχει τις αριστερές σελίδες κενές, ώστε να συμπληρώνεται με τις ζωγραφιές των μικρών μαθητών.
> Ένα ντοσιέ με τα φύλλα εργασίας. Ένα ζητά να σημειωθούν ίχνη ζώων που συναντώνται στη διάρκεια του μονοπατιού. Δύο αφορούν είδη φύλλων και δέντρων. Ένα για την ταυτότητα του δέντρου που η ομάδα των παιδιών θα υιοθετήσει στη διαδρομή. Ένα για τα στοιχεία από τις μετρήσει του νερού της πηγής. Ένα χαρτί αξιολόγησης , όπου τα παιδιά καταγράφουν τις εντυπώσεις τους. Ένα φύλλο, όπου κολλούν και αναγνωρίζουν τις φωτογραφίες των φυτών που έβγαλαν. Ένα φύλλο με τα ονόματα και τη φωτογραφία της ομάδας. Και, τέλος, ένα ειδικό μπλοκάκι, όπου καταγράφονται τα στοιχεία της ανθρώπινης παρέμβασης που εντοπίζουν τα παιδιά στο μονοπάτι.
> Εικονογραφημένο από μαθητή λυκείου φυλλάδιο με οδηγίες «Προς εκκολαπτόμενους περιηγητές».
> Εικονογραφημένο επίσης, έγχρωμο αναμνηστικό για κάθε μαθητή-επισκέπτη.
> Φυλλάδιο για συμπλΥρωση των στοιχείων του σχολείου και Φυλλάδιο αξιολόγησης, που απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς-συνοδούς.
> Μολύβι, ζάρι, μπλοκ σημειώσεων
Τελευταία ανανέωση ( 20.02.09 )
 
Επόμ. >