ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚAIΝΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ

ΚΠΕ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ ΧΙΟΥ - ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Αρχική Σελίδα
Δράσεις
Επισκέψεις Σχολείων
Περιοδικό "Ασπέτσα"
ΣΚΙΝΟΣ
ΚΛΕΙΔΟΥ
ΚΑΜΠΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Βιβλιοθήκη ΚΠΕ
Συνεργαζόμενα Δίκτυα
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕ(...ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ...)





Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Παιδαγωγική Ομάδα   
30.10.09

Το ΚΠΕ Ομηρούπολης ανακοινώνει την επέκταση του Τοπικού Δικτύου του «Τόπος ? Προϊόν ? Άνθρωπος: Αντοχές, Ανοχές, Ενοχές» σε Περιφερειακό. Αυτό σημαίνει ότι στο αναβαθμισμένο δίκτυο μπορούν τώρα να συμμετέχουν και σχολεία από όλο το Βόρειο Αιγαίο (Λήμνος, Αη-Στράτης, Λέσβος, Χίος, Οινούσσες, Ψαρά, Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι).


 

 

Γιατί να συμμετέχω στο Δίκτυο;

 

α)  Το αναβαθμισμένο Δίκτυο μπορεί να αποτελέσει δεξαμενή ιδεών και υλικού για την εκπόνηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων. Αυτό «λύνει τα χέρια» των εκπαιδευτικών που πρωταρχίζουν ή συνεχίζουν την περιήγησή τους στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

β) Η δικτύωση σχολείων με παραπλήσια προγράμματα προσφέρει δημιουργική επικοινωνία μεταξύ των σχολείων εμβέλειας. Αυτό βοηθά στη συνειδητοποίηση πολλών κοινών ιστορικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών κτλ στοιχείων, που ως τώρα βλέπαμε μεμονωμένα.

Παράδειγμα: Το κρασί της Λήμνου (π.χ. Μεθυμναίος Οίνος), ο Αριούσιος Οίνος της Χίου, το Σαμιώτικο κρασί, Ο Πράμνιος Οίνος της Ικαρίας: Τοπίο και καλλιέργεια της αμπέλου, οικονομικά θέματα, παρακμή εμπορίου, εμπορικά δίκτυα διακίνησης και εξαγωγής, ενεχόμενη ναυτιλία και υποδομές, αρχαία ναυάγια κτλ. Πολλά από αυτά ήταν κοινά στις γειτονιές του Αιγαίου, και η συνειδητοποίηση αυτή συσφίγγει τις σχέσεις ανάμεσα στα νησιά, αλλά και την απέναντι ακτή.

γ) Τα σχολεία που μετέχουν στο Δίκτυο επιλέγονται με προτεραιότητα για συμμετοχή στα Προγράμματα του ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου.

δ) Οι εκπαιδευτικοί που εκπονούν περιβαλλοντικά προγράμματα που έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο έχουν δικαίωμα συμμετοχής κατά προτεραιότητα στο αντίστοιχο Σεμινάριο Δικτύου που διεξάγει το ΚΠΕ Ομηρούπολης κάθε χρόνο.

 

Υποβοήθηση μέσω Forum

 

Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Ομηρούπολης εργάζεται με στόχο να καταστήσει την ιστοσελίδα μας απαραίτητο εργαλείο εργασίας και έρευνας για τους εκπαιδευτικούς, των οποίων τα σχολεία έχουν ενταχθεί στο Τοπικό - Θεματικό Δίκτυο "Τόπος - Προϊόν - Άνθρωπος (Αντοχές - Ανοχές - Ενοχές)" και έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν με έναν από τους θεματικούς άξονες του Δικτύου. 

Επίκειται η «αναθέρμανση» του Forum (πλατφόρμα) του δικτύου (Αρχική Σελίδα του ΚΠΕ, link πάνω δεξιά). Εκεί ήδη διατίθεται χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό για διάφορα θέματα (υπό συμπλήρωση), και αναμένεται η επανενεργοποίηση της δυνατότητας επικοινωνίας όλων των μελών του Δικτύου, αλλά και άλλων σχολείων / εκπαιδευτικών / φορέων κτλ.

 

Τι πρέπει να κάνω για να συμμετέχω στο Περιφερειακό Δίκτυο;

 

Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου οι Υπεύθυνοι ΠΕ των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης όλων των Νομών συγκεντρώνουν τις αιτήσεις σας.

Στέλνετε στους / στις Υπευθύνους σας πριν από αυτή την ημερομηνία:

- Αίτηση εκπόνησης προγράμματος ΠΕ στο σχολείο σας.

- Αίτηση συμμετοχής του σχολείου στο Περιφερειακό Δίκτυο.

- Πρωτόκολλο συνεργασίας του σχολείου σας με το ΚΠΕ Ομηρούπολης (υπογράφεται από το σχολείο, το ΚΠΕ και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης).

 
Τελευταία ανανέωση ( 16.10.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >