ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚAIΝΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ

ΚΠΕ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ ΧΙΟΥ - Ο κ. Αρτέμης Αθανασάκης επαινεί την "Ασπέτσα" μας...
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Αρχική Σελίδα
Δράσεις
Επισκέψεις Σχολείων
Περιοδικό "Ασπέτσα"
ΣΚΙΝΟΣ
ΚΛΕΙΔΟΥ
ΚΑΜΠΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Βιβλιοθήκη ΚΠΕ
Συνεργαζόμενα Δίκτυα
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕ(...ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ...)





Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Ο κ. Αρτέμης Αθανασάκης επαινεί την "Ασπέτσα" μας... Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Yannis Prodromou   
20.12.07

Δρ. Αρτέμης Αθανασάκης, Μ. Sc., M.Ed.

Καθηγητής Μετεκπαίδευσης Εκπ/κών στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Πανεπιστημίου Αθηνών

Είναι γεγονός ότι άφθονα περιοδικά ποικίλης ύλης, κατακλύζουν τον τόπο μας, τα οποία χωρίς καμία απολύτως κερδοσκοπική διάθεση, αγωνίζονται να διαμορφώσουν σοβαρούς «αναγνώστες» και υπεύθυνους «πολίτες», και μάλιστα σήμερα που η ελληνική κοινωνία, δεν δείχνει να συγκροτείται από φιλαναγνώστες πολίτες. Ωστόσο κάποια «περιοδικά» που δεν ανήκουν στην κατηγορία των περιοδικών LIFE-STYLES ή σ?αυτά που διανέμονται με τις κυριακάτικες, συνήθως εφημερίδες, εκδίδονται με «χίλια βάσανα» (οικονομικώς), είναι ιδιαιτέρως καλαίσθητα, ελκυστικά, ψυχαγωγικά και ενημερωτικά. Γι?αυτό και είναι «αμαρτία» τέτοια περιοδικά να μην φτάνουν, να μην διαβάζονται ή να μην χρησιμοποιούνται πολιτισμικά από την ευαισθητοποιημένη και μη «κοινή γνώμη».

Ένα απ?αυτά τα περιοδικά είναι και η περιοδική έκδοση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Δήμου Ομηρούπολης Χίου «ασπέτσα», που εκδίδεται με την ανεξάντλητη και βασανιστική (ποιοτικά) εμμονή της Υπεύθυνης του Κ.Π.Ε. κ.Σταματουλάκη Αλεξάνδρας.

Έτσι μελετώντας ευχάριστα, εύκολα και απολαυστικά τα δυο πρώτα τεύχη του «ασπέτσα», μέσα από μια «μαγεία» χρωμάτων, σχεδίων, νοημάτων, ιδεών και επινοήσεων για τη Χίο, το φυσικό-οικιστικό και πολιτισμικό περιβάλλον της, τα προϊόντα της, την παιδεία της, την εκπαίδευσή της και τους μαθητές της «ένιωσα» μια πλήρη και βαθιά «ικανοποίηση», η οποία βεβαίως προκαλείται από την παιδεία, καλλιέργεια και αγάπη που οι άνθρωποι του περιοδικού «νιώθουν για τον τόπο τους. Ωστόσο, τα παραπάνω δεν αποτελούν συνήθεις τυπικές φιλοφρονήσεις που συνήθως ανταλάσσονται μεταξύ ανθρώπων με «κοινά συμφέροντα». Απλά συνιστούν κρίσεις και συναισθήματα για ανθρώπους με κοινά- κοινωνικά, εκπαιδευτικά και πολιτισμικά- ενδιαφέροντα, οι οποίοι με διαβολεμένο κέφι, απύθμενο μεράκι, περισσή φροντίδα και αξεδίψαστη αγάπη, επιχειρούν, μέσω μιας εκδοτικής προσπάθειας οικοπεριβαλλοντικού προσανατολισμού να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν, να συνειδητοποιήσουν, αλλά και να ενεργοποιήσουν τους σημερινούς και αυριανούς πολίτες της ελληνικής και πλανητικής κοινωνίας, στα κρίσιμα ζητήματα και προβλήματα του τοπικού και ολιστικού περιβάλλοντος. Νιώθω ευτυχής που συνεργάζομαι με τους «ευαίσθητους» εκπαιδευτικούς του Κ.Π.Ε. Ομηρούπολης Χίου, οι οποίοι «τολμούν» να προβάλουν ένα τέτοιο ποιοτικό εκδοτικό εγχείρημα. Τους εύχομαι από καρδιά καλή «δύναμη» για την πραγμάτωση του οικο-εκπαιδευτικού, κοινωνικο-περιβαλλοντικού και εκδοτικό-πολιτιστικού τους «οράματος».       

Τελευταία ανανέωση ( 16.10.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >