ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚAIΝΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ

ΚΠΕ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ ΧΙΟΥ - Περιφερειακό Δίκτυο
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Αρχική Σελίδα
Δράσεις
Επισκέψεις Σχολείων
Περιοδικό "Ασπέτσα"
ΣΚΙΝΟΣ
ΚΛΕΙΔΟΥ
ΚΑΜΠΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Βιβλιοθήκη ΚΠΕ
Συνεργαζόμενα Δίκτυα
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕ(...ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ...)





Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Περιφερειακό Δίκτυο Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Yannis Prodromou   
07.11.07

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΟ 2012 ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΔΡΑΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ. ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΒΑΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΘΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΚΠΕ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ".

Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2013.

Από το Φεβρουάριο του 2006, ξεκίνησε η διαδικασία ίδρυσης τοπικού Δικτύου με θέμα: «Τόπος - Προϊόν - Άνθρωπος».  Έγινε σχετική συνάντηση με τους υπεύθυνους Περ/κής των Γραφείων Εκ/σης, οι οποίοι είναι ανάμεσα στα ονόματα των συνεργατών. Συμμετοχή στο δίκτυο έχουν δηλώσει έως τώρα 9 Νηπιαγωγεία, 7 Δημοτικά και 2 Γυμνάσια.

Το ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου υλοποίησε  για δύο σχολικά έτη το 2007-08 και 2008-09,  το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. για το νομό Χίου. Το Σχολικό έτος 2009-10, το τοπικό Δίκτυο επεκτάθηκε σε περιφερειακό. Σκοπός του Δικτύου ειναι να ευαισθητοποιήσει εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς πάνω στο θέμα της σημαντικότητας της γης ακόμη και στη σύγχρονη κοινωνία και να καταδείξει την άρτια σχέση μεταξύ τόπου, προϊόντος και ανθρώπου. Με το Δίκτυο αυτό επιδιώκεται να έρθουν σε επαφή σχολεία, εκπαιδευτικοί και μαθητές από διαφορετικές περιοχές, τους νομούς της Περιφερειακής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, και να ανταλλάξουν πληροφορίες για τον τόπο τους, να αναδείξουν τα κοινά ζητήματα, να εντοπίσουν τις διαφορές, να συνεργαστούν στην ανάπτυξη δράσεων με τους επιστημονικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε οι έννοιες της βιωσιμότητας και της εκπαίδευσης για την αειφορία, να εμπεδωθούν από τις τοπικές κοινωνίες και να αλλάξει η νοοτροπία και η συμπεριφορά των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής.

Στο Δίκτυο θα συμμετέχουν τα δύο επόμενα χρόνια (2009-10 και 2010-11) 25 σχ. μονάδες (9 Νηπιαγωγεία, 11 Δημοτικά, 5 Γυμνάσια) με 529 μαθητές και 57 εκπαιδευτικούς.

 
Εδώ μπορείτε, πέρα από πληροφορίες γενικές και ειδικές για το Δίκτυο, να βρείτε πλούσιο υλικό, χωρισμένο σε δύο κύριες θεματικές ενότητες: α) Σκίνος και β) Κάμπος, με αρκετές υποενότητες, όπου αναπτύσσεται μία ευρεία γκάμα γνωστικών πληροφοριών για το Μαστιχόδεντρο και τα Μαστιχοχώρια, από τη μία, και για τα Εσπεριδοειδή και τον Κάμπο, από την άλλη. Σε καμμία περίπτωση, οι δύο αυτές ενότητες δεν είναι δεσμευτικές για εκπαιδευτικούς και μαθητές να ασχοληθούν στα περιβαλλοντικά προγράμματα που θα υλοποιήσουν σχετικά με τους θεματικούς άξονες του Δικτύου του ΚΠΕ Ομηρούπολης.

Θεματικοί Άξονες Σκοποί - Στόχοι Συμμετοχές Σχολείων 

κπ

 

Τελευταία ανανέωση ( 05.01.13 )