ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚAIΝΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ

ΚΠΕ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ ΧΙΟΥ - ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Αρχική Σελίδα
Δράσεις
Επισκέψεις Σχολείων
Περιοδικό "Ασπέτσα"
ΣΚΙΝΟΣ
ΚΛΕΙΔΟΥ
ΚΑΜΠΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Βιβλιοθήκη ΚΠΕ
Συνεργαζόμενα Δίκτυα
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕ(...ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ...)





Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
13.03.06
Το ΚΠΕ Ομηρούπολης αναπτύσσει δραστηριότητες με ομάδες στόχου τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές αλλά και τους ενήλικες [δια βίου μάθηση]. Συγκεκριμένα το αντικείμενο δράσης του είναι: Το ΚΠΕ Ομηρούπολης αναπτύσσει δραστηριότητες με ομάδες στόχου τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές αλλά και τους ενήλικες [δια βίου μάθηση]. Συγκεκριμένα το αντικείμενο δράσης του είναι:
> Οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Τα θέματά του έχουν αφετηρία τοπικά αλλά και παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα. Με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και όχι μόνο, στην αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη.
> Οργάνωση -υλοποίηση σεμιναρίων 2 επιπέδων για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης. Τα σεμινάρια υλοποιούνται σε συνεργασία με το ΥπΕΠΘ [ δ/νση ΣΕΠΕΔ], Πανεπιστημιακά ιδρύματα, τους Υπεύθυνους Π.Ε. του νομού και άλλους επιστημονικούς φορείς . Image
> Οργάνωση, ανάπτυξη και συντονισμός θεματικών δικτύων Π.Ε. σε θέματα περιβάλλοντος με προτεραιότητα τοπική, περιφερειακή, εθνική και παγκόσμια. Τα δίκτυα αναπτύσσουν μηχανισμούς αλληλοϋποστΥριξης και αλληλεπίδρασης μεταξύ του ΚΠΕ και της εκπαιδευτικής κοινότητας σε τομείς πληροφόρησης, μεθοδολογίας και επικοινωνίας.
> Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού , έντυπου και ηλεκτρονικού, απαραίτητο εκπαιδευτικό εργαλείο για την επίτευξη των στόχων [γνωστικοί, ψυχοκινητικοί, συναισθηματικοί] των προγραμμάτων που υλοποιούνται. Ταυτόχρονα υποστηρικτικός μηχανισμός των μεθοδολογικών προσεγγίσεων που επιχειρούνται.
> Ανάπτυξη τοπικών εθνικών και διεθνών συνεργασιών με ΑΕΙ, ΤεΙ, ερευνητικά ιδρύματα, αντίστοιχα ΚΠΕ, περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις. Επιχειρώντας την ανάδειξη, επίλυση τοπικών ή και περιφερειακών περιβαλλοντικών ζητημάτων. Οι συνεργασίες εστιάζονται στην προώθηση ,ανταλλαγής τεχνογνωσίας και της επικοινωνίας με επισκέψεις ή από απόσταση με ανάλογα κέντρα του εξωτερικού. Αλλά και προωθώντας την εκπαιδευτική έρευνα με θεματικό άξονα τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων γύρω από περιβαλλοντικά προβλήματα.
> Ενέργειες -δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης περιλαμβάνουν ημερίδες πληροφόρησης , διανομή ενημερωτικού υλικού, διαφημιστικές καταχωρήσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, έκδοση περιοδικού
Τελευταία ανανέωση ( 16.10.12 )
 
< Προηγ.